Životný štýl: Byť, či nebyť vegánom?

9.6.2012 21:30

No dobre...

Byť vegetariánom a nejesť mäso sa dá prežiť, ale vegán, to bude už asi nejaká diagnóza, nie?

Nuž, ak sa pohrúžime do tejto problematiky a pozrie sa na tento životný štýl z pohľadu

  • gurmánskeho /vo vegánskych reštauráciách varia kuchári srdcom a citom, zakže to musí chutiť zákonite lepšie!/
  • životného prostredia /veľkochov má vážny negatívny dopad na životné prostredie/, 
  • eticko-humánneho /spôsoby, akými sa zaobchádza so zvieratami sú zväčša absolútne kruté/
  • ekonomicko-socálneho /naša planéta s nárastom populácie nedokáže zo svojich zdrojov dlhodobo uspokojiť stravovacie návyky západnej civilizácie/
  • duchovného /informácia z mäsa vystresovaného zvieraťa, či násilne získaný živočíšny produkt, vytvára v našom tele disharmóniu/
  • klimatckého /až 18% CO2 emisií pochádza z veľkochovu zvierat,  v porovnaní s letectvom, ktoré produktuje len 2%/
  • biologického /vegánska diéta podporuje biodiverzitu a nie monokultúru/
  • alebo napokon lekárskeho /vegáni trpia výrazne menej na srdcovo-cievne ochorenia a diabetes/,

musíme sa nad tým minimálne zamyslieť.

Chceme to podporovať a zatvárať oči nad týmito faktami, alebo obetujeme svoje chúťky v prospech krajšieho sveta?

Je vegánstvo budúcnosť?      Čas ukáže...

Viac info vo videu:

/

Making the Connection from ENVIRONMENT FILMS on Vimeo.


Diskusia k článku

Vaše meno
Váš email
Váš komentár
 

Komentáre:
Zatiaľ nie sú pridané žiadne príspevky. Buďte prvý, kto pridá príspevok.